INFEKCIJSKE BOLEZNI

Akcija!
  • infekcijske bolezni

INFEKCIJSKE BOLEZNI

49.99€
30€

ISBN: 961-6239-21-X
Avtor: Marica Marolt – Gomišček, Alenka Radšel – Medvešček
Format: 17 x 25 cm
Obseg: 640 str.
Vezava: broširano

Categories: , .

Opis izdelka

Upanje, ki smo ga gojili pred tridesetimi leti, da bomo s cepljenjem in antibiotiki odpravili večino infekcijskih bolezni, se ni izpolnilo. Prav nasprotno, pojavljajo se nove nalezljive bolezni; pri nekaterih sicer znanih boleznih pa ugotavljamo, da jih povzročajo mikroorganizmi: bakterije in virusi. Odkrivamo nove načine, kako bakterije pridobivajo odpornost proti antibiotikom, bolniki ponovno umirajo zaradi okužb z bakterijami, ki so postale odporne proti vsem znanim antibiotikom. Infekcijske bolezni ostajajo na svetovni ravni vodilni vzrok smrti.
Okužbe dihal in črevesja so po pogostnosti na prvem oziroma drugem mestu, zato sta jih avtorici obdelali po anatomski lokaciji ter prikazali klinične znake in simptome ter njihove najpogostejše povzročitelje. Podobno sta zaradi možnega hudega poteka obdelali tudi okužbe osrednjega živčevja. Druge infekcijske bolezni oziroma podrobnejši opisi poteka posameznih okužb črevesja, dihal in osrednjega živčevja so predstavljeni v poglavjih, ki opisujejo klinične slike glede na povzročitelja.
Avtorici sta na željo študentov dodali osnovne pojme o patogenezi infekcijskih bolezni, v poglavju o antibiotikih pa odmerke antibiotikov in virostatikov ter priporočila za empirično zdravljenje.

Mnenja

Za ta izdelek ni še nobenega mnenja, dodaj svoje menje!

Be the first to review “INFEKCIJSKE BOLEZNI”